Lockpick gun

De lockpick gun, daar is inmiddels veel vraag naar. Een dergelijke gun gebruikt men om sloten mee te openen. Daarvoor is, in tegenstelling tot handgereedschappen zoals lockpicks, zeer weinig ervaring en kennis voor nodig. Deze gun noemt men ook wel eens ‘Snap gun’, omdat de pinnen in het slot met deze gun op hetzelfde moment openspringen en men m.b.v. de tension tool het slot kan openen. Lockpicking is tegenwoordig een sport geworden.

Wat is lockpicking?

Lockpicking is het openen van sloten, zonder dat hiervoor een sleutel wordt gebruikt of schade wordt veroorzaakt aan het slot zelf. Mensen gebruiken hiervoor lockpicks, dat is handgereedschap waarmee het slot geopend kan worden zonder dat hier veel kracht voor nodig is. Je kunt het zien als een soort puzzel die opgelost moet worden, aangezien elk slot weer anders is.

Hoe werkt een lockpick gun?

De guns zijn handgereedschappen, waarmee sloten kunnen worden geopend zonder dat er een passende sleutel voor nodig is. Van oorsprong zijn deze guns ontworpen voor politieagenten, die niet goed overweg konden met lockpicken of er geen verstand van hadden. Dankzij de lockpick guns waren zij ook in staat om sloten te openen, zonder dat daar veel instructies voor nodig waren. Het bijzondere van de guns is, is dat sloten worden geopend door middel van energieoverbrenging, en dus niet met lockpick technieken. Daarom is deze manier door iedereen te gebruiken, zonder dat er veel oefening en training voor nodig is.

Soorten lockpick guns

Er zijn veel soorten lockpink guns. Met de meeste guns kun je de standaard cilindersloten en pin tumble sloten openen. Veel van deze standaard guns kunnen Europese sloten hanteren, door de lockpick om te draaien. Duurdere guns kunnen worden gebruikt met o.a. dimple sloten. Voor meer uitleg over de verschillende soorten lockpickguns verwijzen we je graag door naar diverse forums die over dit onderwerp gaan. Het belangrijkste voor u om te onthouden is: Met een goedkope gun kunt u veel soorten sloten openen, terwijl duurdere guns meestal ook net die specifiekere sloten kunnen openen.

Tips voor gebruik

Lees vooral altijd het instructieboekje of de handleiding door, voordat u de gun gaat gebruiken. Het is belangrijk om de gun het werk te laten doen. U hoeft dus zelf geen kracht te zetten.

Next ArticleGasmelder